Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

🔁Από τη Δευτέρα 1  έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το σχολείο μας, ακολουθώντας τους κανόνες του Υπουργείου, έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή επανένταξη των μαθητών στις τάξεις τους. Κατόπιν απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, η τάξη χωρίστηκε σε 2 τμήματα με βασικό κριτήριο το αν οι μαθητές έχουν αδέλφια που φοιτούν στο σχολείο για να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες και να αποφευχθούν περιττές κινήσεις. 
😀Συγκεκριμένα, για την ερχόμενη εβδομάδα (1 έως 5 Ιουνίου) και για τις ημέρες Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή θα προσέλθουν οι μαθητές του Α΄τμήματος, δηλαδή οι:
Κάργα Ειρήνη
Κατόπη Λίνα
Κιάκη Μαρία
Μεχμέτ Μπάρντα
Μπραχιλίκα Τζέσικα
Μπραχιλίκα Τζοάνα
Παπαδόπουλος Βαγγέλης
Παυλίδου Γεωργία
Τσακλίδου Σοφία
Τσαντίλη Ραφαέλα
Γκέντσος Παναγιώτης
😃Για τις ημέρες Τρίτη - Πέμπτη της ίδιας εβδομάδας θα προσέλθουν οι μαθητές του Β΄τμήματος, δηλαδή οι:
Γκασόβ Νίκος
Κοσμανίδης Ραφαήλ
Δεληθεοδωρίδης Μάρκος
Δημητρίου Χρύσα
Ζάτσια Άγγελος
Ζέκου Ελένη
Λαζαρίδης Κωνσταντίνος
Μαυρίδης Χαράλαμπος
Μπεχτσής Χρήστος
Παπανικολάου Θεοδώρα
Φωτιάδου Δήμητρα
Την επόμενη εβδομάδα τα τμήματα θα λειτουργήσουν αντίστροφα. 
👦Για τους μαθητές που δε θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του σχολείου, θα πρέπει να κατατεθεί στη διεύθυνση του σχολείου υπεύθυνη δήλωση του γονέα που να εξηγεί τους ακριβείς λόγους.  Για τα παιδιά αυτά που δε θα παρακολουθούν δια ζώσης, θα αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο αναλυτικά τα μαθήματα και τα καθήκοντά τους.
⌚Η προσέλευση για όλους τους μαθητές θα γίνεται από τις 08:00 έως 08:15 σε συγκεκριμένο χώρο για κάθε τμήμα με τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Εφόσον συγκεντρωθούν, θα κατευθυνθούν από τον εκπαιδευτικό στην αίθουσα διδασκαλίας. Η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στην τάξη. Τα παιδιά θα κάθονται μόνα τους ανά θρανίο, διαγώνια το ένα με το άλλο, και σε απόσταση 1,5 μέτρου. Τα θρανία θα καθαρίζονται τακτικά και η αίθουσα θα αερίζεται. 
⏳Η αποχώρηση θα γίνεται από τις αντίστοιχες εξόδους ανά τάξη, ως εξής:
13:05 για την Α΄και τη Δ΄
13:10 για τη Β΄και την Ε΄
13:15 για τη Γ΄και τη Στ΄
📅Το πρόγραμμα μαθημάτων θα ακολουθηθεί κανονικά ως έχει με τη διαφορά ότι θα διαμορφωθεί σε 3 δίωρα. Τα διαλείμματα θα είναι 2 αντί για 3 (09:30 - 10:00 το πρώτο, 11:30 - 12:00 το δεύτερο) στους χώρους του αντιστοιχούν στο κάθε τμήμα για να αποφευχθούν κινήσεις συγχρωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπονται παιχνίδια με μπάλα και παιχνίδια που απαιτούν επαφή.
📐Είναι καλό να συζητήσετε με τα παιδιά σας τους κανόνες υγιεινής και προστασίας. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό υγρό και χαρτί και τα χέρια θα πλένονται 2 με 3 φορές την ημέρα. Μπορούν να έχουν δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκια, ενώ η χρήση μάσκας είναι προαιρετική. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα (βιβλία, τετράδια, μολύβια κλπ) και να μη δανείζονται από άλλους.
 🍴Το κυλικείο δε θα λειτουργήσει, για τον λόγο αυτό τα παιδιά να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό. Μπορεί να γίνει χρήση του ψυγείου του ολοημέρου, όπου αυτό χρειάζεται. Επίσης, φροντίστε να τακτοποιήσετε, αν υπάρχουν, οφειλές προς το κυλικείο.
📙Προς το παρόν, δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο και η Σχολική Βιβλιοθήκη, για αυτό μεριμνήστε να επιστρέψετε τα βιβλία που έχετε δανειστεί.
🙏Εύχομαι σε όλους καλή επαναλειτουργία με σωστή τήρηση των οδηγιών και των κανόνων προστασίας και υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου