Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΓΛΩΣΣΑ Δ΄ΤΑΞΗΣ - ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ν

 

Δυστυχώς η κακή σύνδεση δε μας επέτρεψε να κάνουμε το μάθημα μας όπως θα έπρεπε. Εδώ μπορείτε να βρείτε ασκήσεις για το τελικό ν (αν δυσκολεύομαι κάπου, ξαναδιαβάζω τους κανόνες του βιβλίου).

Το τελικό ν (φυλλάδιο)

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ - ΕΥΧΕΣ

Σεπτέμβριος 2018 - Ιούνιος 2020 ... πέρασε ο καιρός γρήγορα ... Δυο χρόνια τώρα κουράστηκες, ίσως και να απογοητεύτηκες μερικές φορές. Δες όμως το αποτέλεσμα! Δες τι γλυκιά γεύση σου αφήνουν όλα αυτά καθώς θυμάσαι όλες αυτές τις στιγμές! Δες πόση χαρά και πόση συγκίνηση ένιωσες σήμερα καθώς κοιτούσαμε τις δεκάδες φωτογραφίες που μαρτυρούσαν πόσα πολλά πράγματα κάναμε με την τάξη μας! 
Κράτησε την εικόνα την τελευταία, αυτή της ανταμοιβής των κόπων σου. Μήπως τι είναι το σχολείο; Ένα μάθημα ζωής δεν είναι; Τέτοιες στιγμές είναι που μου έρχονται στο νου τα λόγια των δικών μου δασκάλων, αρκετά χρόνια πριν. Σαν να τα ακούω ξανά:
"ΜΗ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ  ΚΑΙ 
ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ, 
ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙΣ"
Κράτησέ τα, κι εγώ δεν τα πίστεψα τότε, δεν τους έδωσα και πολλή σημασία. Στο πέρασμα του χρόνου κατάλαβα όμως ότι είχαν δίκιο.
Σε ευχαριστώ για αυτή τη συνεργασία, ξέρεις δεν έμαθες μόνο εσύ από μένα. Πήρα κι εγώ από εσένα κάτι, όπως πήρα και από κάθε συμμαθητή σου, θέλω να πιστεύω πως έγινα κι εγώ λιγάκι σοφότερος. Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι! Ο Θεός να σου δίνει Υγεία και Δύναμη, να μάθεις να Αγαπάς και να Σέβεσαι το καθετί πάνω στη γη!
Με αγάπη,
ο δάσκαλός σου
Χαρ. Αθ. Κουτσοσπύρος

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ 23/6/2020

ΓΛΩΣΣΑ
Από το Βιβλίο του Μαθητή, διαβάσαμε τις σελίδες 50-51 και συζητήσαμε για τα παιδιά του τρίτου κόσμου. Φυλλάδιο για ασκήσεις.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Από το Τετράδιο Εργασιών, σελίδες 30-31, τις ασκήσεις 2,3 και 6.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 19/6/2020

ΓΛΩΣΣΑ

Ευγένιος Σπαθάρης - Ο Καραγκιόζης Φούρναρης (Vinyl) | Discogs
"Ο Καραγκιόζης φούρναρης"
Βιβλίο Μαθητή: διάβασε το κείμενο στις σελίδες 44-45 και κάνε τις ασκήσεις 1,5,6,7,8,9 και 10 του μαθήματος. Επίσης, κάνε όλες τις ασκήσεις επανάληψης της σελίδας 48. 
Δες την παράσταση "Ο Καραγκιόζης φούρναρης" από τον μεγάλο καραγκιοζοπαίκτη Ευγένιο Σπαθάρη, στο παρακάτω βίντεο:


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Κάθετες διαιρέσεις

Βιβλίο Μαθητή, σελίδα 135, ασκήσεις 3 και 4.
Φυλλάδιο